Concert de Nadal de Cambrils la Mar de Jazz amb Marcelo Mercadante Trío

sacarlet marcelo

  • El nou local d’oci nocturn de Cambrils Scarlett acollirà aquest dissabte 14 de desembre a les 22.00h l’actuació del bandeonista argentí presentant el seu nou disc amb una entrada de 10 euros.

El grup Marcelo Mercadante Trío torna aquest dissabte 14 de desembre a les 22h a Cambrils per oferir el ja tradicional Concert de Nadal de l’Associació Cambrils la mar de jazz. En aquesta ocasió serà el nou local nocturn Scarlett, situat a la Riera d’Alforja cantonada amb el carrer Garbí, a pocs metres de la platja d’Horta de Santa Maria de Cambrils, qui acollirà el concert del bandeonista argentí que estarà acompanyat de la cantant argentina Analía Carril i del pianista Juan Esteban Cuacci que presentaran el nou disc ‘La llave’, tot just acabat de sortir al mercat.  Les entrades pel concert de Marcelona Mercadante Trio es poden comprar de forma anticipada a www.entradium.com o a la mateixa sala una hora abans al preu de 10 euros.

IMG_2915.JPG

Aquest trio de tangos ha actuat diverses vegades a Cambrils en els últims anys i sempre ha aconseguit una gran acceptació. També aquest 2019 va actuar al Vermusic de Reus al saló noble del Círcol  omplint-lo en la seva totalitat i realitzant una espectacular actuació precisament amb Analía Carril a la veu i al piano de Juan Esteban Cuacci, la mateixa formació que actuarà dissabte a Cambrils,

El nou disc La llave, segons la premsa especialitzada

IMG_2826.JPGD’aquest projecte de Marcelo Mercadante, el periodista Xavier Cervantes al Diari Ara, en va dir fa uns dies: “Marcelo Mercadante és del país de les nostàlgies indomables i viu a la ciutat dels prodigis esmenats. Nascut a Buenos Aires el 1969, el compositor i bandoneista porta tres dècades a Barcelona, on s’ha convertit en un dels imprescindibles de l’univers jazzístic llegint el tango a duo, a quintet i finalment a sextet, que és el format que ha triat per al tango total de La llave (Karonte). L’origen del disc està carregat d’emoció. A finals del 2017 va morir el percussionista Roger Blavia, estimadíssim per tants músics, i Mercadante va ser un dels impulsors de l’homenatge que li van dedicar a la sala Luz de Gas. “L’Olvido Lanza em va dir per què no feia un tema dedicat al Roger. I em va sortir rapidíssim. Això crec que em va donar la pauta per al disc, en el sentit de no perdre el temps, musicalment parlant, en elucubracions intel·lectuals”, recorda. El resultat és Roger, l’últim tema del disc però el primer que va compondre -tret de Leo en el paraíso, un tango que havia enregistrat a duo i que ara ha adaptat a quintet. Roger, el tema, també mostra una altra característica de La llave : la llibertat de Feierstein, que improvisa amb la guitarra “la sèrie dodecafònica del Concert per a violí ‘A la memòria d’un àngel’ de Berg”.

La societat de Mercadante amb Marchetti funciona amb la complicitat habitual en cançons com Este ir y venir i Un país que se llama Maradona, que inclou un passatge de cúmbia que lliga molt amb el futbolista. “Maradona és símptoma de tot a l’Argentina. La cançó, però, no és per a ell, sinó per a tots els argentins”, diu. ¿També per a Messi? “Messi representa una altra cosa molt argentina. Com diu la cançó: «Soy de una tierra que humilla a sus recuerdos, que crucifica a sus héroes ». Messi pertany a aquesta part”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s