Gabriel Amargant Trio

El saxofonista i clarinetista Gabriel Amargant presenta nou projecte en un concert a La Boheme de Cambrils el divendres 6 de de desembre a La Boheme de Cambrils a partir de les 23.00h després que la data inicial del 18 d’octubre s’hagués d’ajornar per la vaga general.

Entrades anticipades a:

https://entradium.com/es/events/gabriel-amargant-trio-en-directe

Després  de l’èxit de “First Station” (Fresh Sound, 2009) i “And Now for Something  Completely Different” (FS, 2015), Amargant presenta “Aire” (FS, 2018), un recull de noves composicions originals que beuen de diverses influències  musicals, s’inspiren en vivències, lectures i viatges i s’exposen a través de la  conversa que s’estableix entre els membres de la formació, un trio que  completen dos dels músics més versàtils i prolífics del panorama actual, Martín Leiton al contrabaix i Ramon Prats a la bateria.

Gabriel amargantGabriel Amargant, saxos i clarinet

Nascut l’any 1986 a Argentona, comença la seva formació musical a l’escola de Música del mateix poble i, posteriormenr, al Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers en  l’especialitat de clarinet clàssic i saxo jazz amb els professors Carles Riera i Llibert Fortuny, respectivament. L’any 2008 es gradua a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), on rep classes de Xavi Figuerola, Eladio Reinón i Gorka Benítez, amb la qualificació de Matrícula d’Honor. Durant aquests anys de formació acadèmica obté la  beca Anna Riera que otorga l’ESMUC i la menció especial en el ocncurs Intercentros Melómano d’àmbit nacional.

La pluralitat de la seva formació i el domini de diferents instruments contribueix a què Amargant sigui un músic versàtil, tenint d’aquesta manera l’oportunitat de col·laborar en  projectes musicals de diferents àmbits i estils: col·laboracions amb orquestres simfòniques  i big bands, una intensa activitat com a sideman en formacions de jazz, flamenc o pop, l’enregistrament de bandes sonores i, finalment, liderar els seus propis projectes.  L’any 2009 presenta el seu primer disc com a líder, First Station (Fresh Sound New  Talent), al Festival de Jazz de Barcelona obtenint molt bona resposta per part del públic i  de la crítica i rep el premi a Músic de l’any que otorga l’Associació de Músics de Jazz i  Música Moderna de Catalunya (AMJM). L’anys 2015 publica el segon treball propi, And  Now For Something Completely Different (FSNT), recentment guardonat amb el premi  Enderrock a millor disc de jazz de l’any 2015 segons la crítica.

Martín Leiton, contrabaix

Martín Leiton és un músic autodidacta que s’ha desenvolupat tant dins del jazz com del folklore llatinoamericà, de la música afroamericana o del flamenc. Toca diversos  instruments com el contrabaix, el baix elèctric, la guitarra i el piano, a més de treballar com a compositor i arranjador.  Ha editat dos discs com a líder, Medium (96k Music, 2011) i Poetry of Sound (Underpool, 2015) i diversos treballs com a colíder.  Actualment forma part de diversos grups com Martín Leiton Quartet, Martín Leiton Big  Band, Jorge Drexler, Seward, UNDr o Ramon Prats Quartet. Ha tocat en formacions juntament amb músics com Kenny Werner, Jeff Ballard, Jorge Rossy, Perico Sambeat, Jorge Pardo, Eric Marienthal, Vicente Amigo, Chano Domínguez o Niña Pastori.

Ramon Prats, bateria

Va començar la seva formació acadèmica al conservatori Isaac Albéniz de Girona l’any 1992, cursant estudis de solfeig i flauta. L’any 1997 cursa estudis de bateria i saxo al  Taller de Música de Banyoles i, posteriorment, es trasllada al Taller de Músics de  Barcelona per cursar combo i bateria. L’any 2007 es llicencia en bateria jazz a l’Escola  Superior de Música de Catalunya (ESMuC).  Ha treballat amb músics com Jaume Llombart, Enrique Oliver, Ernesto Aurignac, Julián  Sánchez, Seamus Blake, Dave Kikoski, Roman Filiu, Javier Vercher, Esperanza Spalding, Giulia Valle, Guillermo Klein, Bob Mintzer, Greg Ward, Perico Sambeat, Martirio, Carme  Canela, Jordi Rossy, Dayna Stephens, Roberta Gambarini, Deborah Carter, Eric Alexander, Mats Gustafsson, Rene Hart, Bill McHenry, Rene Hart, Sheila Cooper o Ryan Blotnick i actuat als festivals internacionals de jazz de Barcelona, Brussel·les (Bèlgica), Quito (Equador), Guayaquil (Equador), Barquisimeto (Veneçuela), Sardenya (Itàlia),  Gibraltar, Perpinyà, París, Berlín, Madrid, València, Getxo, Menorca, Zarautz i Vigo.  L’any 2014 va estar premiat per l’AMJM (associació de músics de jazz de Catalunya) com  a Músic de l’any, Disc de l’any (per Ramon Prats Quartet) i Grup de l’any (per Ramon  Prats Quartet).