Vargas Blues Band

Diumenge 29 de maig, 20.30h. Parc del Pescador Cambrils

Es compleixen més de cinc lustres des de la publicació del primer disc de la Vargas Blues Band, ‘All around blues’, i Javier Vargas ja és un clàssic de la floristeria local del blues. Per entendre bé la història d’aquest guitarrista cal remuntar-se a la seva arribada, via Veneçuela, a la nostra escena rock, que, finalitzant els anys 70, monopolitzaven Miguel Ríos, Ramoncín i Tequila. Músic de sessió i acompanyant a les gires de Salvador, Javier Gurruchaga i Manolo Tena, Javier no va trigar a posar-se en fama quan, el 1992, va publicar “Madrid-Memphis”.

Dos anys després, va veure la llum “Blues latino” amb una nòmina de col·laboradors aclaparador: Chris Rea, Junior Wells, Flaco Jiménez, Andrés Calamaro… La conquesta del mercat internacional estava decidida, sobretot quan la cançó que donava títol a l’àlbum va ser inclosa per el també guitarrista Carlos Santana al seu disc “Santana Brothers”. Aquell va ser el començament d’un reconeixement generalitzat, i, amb ell, la possibilitat de disposar de més autonomia. Els anys han transcorregut, i amb ells, altres discos, altres gires i col·laboracions molt diverses. De tot això en donarà compte aquest concert, i, sobretot, dels continguts del disc nou que presenta l’artista al costat de la seva banda, titulat “Back In Menphis”.

Així doncs, 30 anys després Vargas i el seu Blues Band publiquen nou treball i documental titulat “Back in Memphis”. Ara el podrem escoltar en directe a Cambrils.